Izjava o zaštiti osobnih podataka prijavitelja na otvorena radna mjesta

Drago nam je da ste zainteresirani za rad u tvrtki Alpen Pharma i da ste nam poslali svoju prijavu za otvorena radna mjesta. Ovim dokumentom želimo Vam pojasniti kako obrađujemo osobne podatke koje ste nam u Vašoj prijavi poslali, s kime ih i zašto dijelimo te Vaša prava u vezi Vaših osobnih podataka koje koristimo.

 

Voditelj obrade podataka

 

U skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 (dalje u tekstu: Uredba) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, voditelj obrade podataka je Alpen Pharma d.o.o. Katančićeva 28, 10430 Samobor, Hrvatska (dalje u tekstu: Tvrtka). Više informacija o Tvrtki, odgovornim osobama ili kontakt podacima možete pronaći na www.aplenpharma.hr.

 

Obrada osobnih podataka

 

Podatke koje ste nam poslali u sklopu Vaše prijave za otvoreno radno mjesto obrađujemo radi profesionalne procjene Vas kao prikladnog kandidata za predmetno radno mjesto (ili, ukoliko je primjenjivo, za druga otvorena radna mjesta u našoj Tvrtki), kao i u sklopu obrade zaprimljenih otvorenih molbi.

 

Pravni okvir

 

Obrada Vaših osobnih podataka koji su dio Vaše prijave za otvorena radna mjesta vrši se u skladu s člankom 6, stavak 1 Uredbe, koji dopušta obradu osobnih podataka kad je ona nužna za sklapanje ugovora (npr. ugovora o radu). Ako je obrada Vaših podataka i dalje nužna nakon završetka obrade Vaše prijave za npr. pokrenute pravne postupke, obrada podatka vršit će temeljem legitimnog interesa voditelja obrade i u skladu s člankom 6, stavkom 1, točkom f) Uredbe, radi provođenja aktivnosti nužnih za pokretanje ili u sklopu pravnih procesa.

 

Rokovi brisanja osobnih podataka

 

U slučaju da Vaša prijava za otvoreno radno mjesto nije prihvaćena, Vaši podaci će biti obrisani u roku od 6 mjeseci. Ako je Vaša prijava rezultirala sklapanjem ugovora o radu, Vaši podaci će biti prebačeni iz sustava prijave za radna mjesta u sustav koji obrađuje podatke o našim djelatnicima.  

 

Prijenos podataka

 

Nakon zaprimanja Vaše prijave za otvoreno radno mjesto, Vaši podaci će biti obrađeni od strane ovlaštenih djelatnika iz odjela za ljudske resurse. Podaci o kandidatima koji se kvalificiraju za predmetne pozicije biti će proslijeđeni osobama odgovornim za ta radna mjesta. Vaši osobni podaci dostupni su isključivo ovlaštenim osobama koje im moraju pristupiti radi profesionalne obrade Vaše prijave. 

 

Lokacija sustava za obradu podataka

 

Voditelj obrade podataka dio je Alpen Pharma grupe sa sjedištem u Bernu, Švicarska. Temeljem važećih korporativnih procesa Alpen Pharma grupe i dostupnih administrativnih i informatičkih resursa, osobni podaci u sklopu prijava za otvorena radna mjesta obrađuju se u Švicarskoj. Ugovor s pružateljem usluga u podatkovnom centru ispunjava odredbe nužne za obradu osobnih podataka. Također, temeljem odluke Europske komisije, nivo zaštite osobnih podataka koji se provodi u Švicarskoj u skladu je sa zahtjevima Uredbe.

 

Vaša prava kao ispitanika

 

Imate pravo na pristup informacijama o Vašim osobnim podacima koje obrađujemo. Da bismo spriječili zlouporabu Vaših osobnih podataka u određenim slučajevima, osobito ako Vaš zahtjev nije upućen u pisanom obliku, zamolit ćemo Vas za dodatni dokaz Vašeg identiteta. Osim prava na pristup Vašim podacima, imate pravo ažurirati, ispravljati, blokirati ili brisati svoje podatke u skladu s zakonskim odredbama. Uz to, imate i pravo odbiti obradu podataka u skladu sa zakonskim ograničenjima. Isto vrijedi i na pravo za objavu podataka.

 

Pravo na prigovor

 

Imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka u našoj Tvrtki nadležnom nadzornom tijelu (u RH Agencija za zaštitu osobnih podataka).

 

Važna napomena: slanjem Vašeg životopisa i prijave na career.hr@alpenpharma.com, potvrđujete točnost i relevantnost svih poslanih osobnih podatka i Vašu suglasnost s njihovom obradom.

 

Ako imate pitanja o zaštiti osobnih podataka, kontaktirajte nas putem dolje navedenih podataka za kontakt:

E-pošta: data.protection@alpenpharma.com